
مصرف روزانه ماریجوانا چه تأثیری بر شما دارد؟
ماریجوانا به هوش نوجوانان آسیب میرساند
مصرف ماریجوانا، چه با هدف درمانی چه تفریحی، در بسیاری از کشورها و فرهنگها، با توجه به قانونی شدن مصارف درمانیاش، دیگر تابو به حساب نمیآید. اما با اینکه شاید بسیاری ماریجوانا (که با نامهای دیگری مثل علف، گراس، وید، گل و … هم شناخته میشود) را مادهای بیخطر بدانند، ما واقعاً درباره مصرف طولانیمدت گیاه کانیباس چه میدانیم؟ چنانچه پزشکان میگویند به طور کلی هر دارویی که برای بیماران تجویز میشود، اثرات جانبی احتمالی دارد که بعضیها جدیترند. بنابراین، هر کس هر دارویی از جمله کانیباس دارویی را که مصرف میکند، باید از اثرات جانبی و عواقب مصرف آن، به ویژه در درازمدت، آگاه باشد و درباره آن مطالعه کند.
در واقع با اطلاعرسانی درست و مناسب و همچنین وضع قوانین حقوقی (که کالا را ایمنتر میکند) میتوان از آسیبهای احتمالی جلوگیری کرد یا آن را به حداقل رساند. بنابراین بهتر است نخست بدانیم که نظر متخصصان دربارهی تأثیر مصرف روزانه ماریجوانا بر افراد را با توجه به شواهد عینی و علمی چیست.

ماریجوانا اعتیادآور است
دکتر کویل هیل، نویسنده کتاب «ماریجوانا: حقیقت بیطرف درباره محبوبترین گیاه دنیا» (Marijuana: The Unbiased Truth about the World’s Most Popular Weed) میگوید: «ماریجوانا از الکل و مورفین کمتر اعتیادآور است، اما فقط به این خاطر که چنین است، دلیل نمیشود اصلاً اعتیادآور نباشد. من مراجعین زیادی دارم که آنقدر ماریجوانا مصرف میکنند که به کار، درس و روابطشان آسیب میزند. برای بیشتر مردم، که شاید یکبار در ماه یا هر شش ماه یکبار ماریجوانا مصرف میکنند، یا مثلاً در کشوری که ماریجوانا قانونی بوده مصرف کردهاند، سخت است که بپذیرند آدمهایی هستند که مصرف میکنند و جنبههای مهم زندگیشان را به همین خاطر به خطر میاندازند. من بیمارانی داشتهام که ماریجوانا مصرف میکردند و شغلهای چندین میلیون دلاریشان را به این خاطر از دست دادهاند. درک اینکه مصرف ماریجوانا میتواند چنین عواقبی داشته باشد برای افراد سخت است.»
مصرف روزانه ماریجوانا به هوش نوجوانان آسیب میرساند
تحقیقات نشان میدهد که مصرف سنگین ماریجوانا در نوجوانان میتواند به هوش آنها آسیب برساند. دکتر هیل میگوید: «وقتی ما از آسیبهای ناشی از مصرف کانیباس حرف میزنیم، در جوانها مصرف روزانه ماریجوانا میتواند منجر به بروز مشکلات شناختی شود، و آیکیوی آنها را پایین بیاورد. جز این میتواند افسردگی را در افراد مستعد وخیمتر کند. همینطور اضطراب را. اما همه اینها به میزان مصرف بستگی دارد.»
مصرف روزانه ماریجوانا آستانه تحمل را بالا میبرد
مصرف مداوم ماریجوانا میتواند بر آستانه تحمل افراد در برابر این ماده محرک تأثیر بگذارد؛ به این معنا که افرادی که آن را مصرف میکنند، بعد از مدتی به میزان بیشتری احتیاج خواهند داشت تا همان تأثیر را بر آنها داشته باشد. دکتر پیتر گرینسپون در این باره میگوید: «افراد میتوانند از آرامبخشهای قوی و همینطور نژادهایی از ماریجوانا که تیاچسی آنها، عنصر اصلی نشئهکننده ماریجوانا، بالاست پرهیز کنند. همینطور آستانه تحمل افرادی که ماریجوانا مصرف میکنند بعد از مدتی در برابر اثرات محرک این ماده بالا میرود. بنابراین بیماری که دز کمی از کانیباس را مثلاً دو بار در روز مصرف میکند کمتر از کسی که به صورت تفریحی دز قوی و زیادی از این گیاه را یکبار در ماه مصرف میکند، آسیب میبیند.»

در مجله اعتیاد بیشتر بخوانید
پس از مصرف ماری جوانا، نمیتوان به حافظه اعتماد کرد
کانادا «گل» را وارد دانشگاه کرد
چرا باید نگران مصرف ماریجوانا در میان جوانان باشیم
ترک ماریجوانا هم علائمی دارد
اگر شما هر روز ماریجوانا مصرف کنید و بعد سعی کنید مصرف را کم یا به طور کامل قطع کنید، علائم ترک ممکن است اذیتتان کند. به گفته دکتر گرینسپون، علائم ترک ماریجوانا مثل سایر مواد سنگین اعتیادآور، جان افراد را در معرض خطر قرار نمیدهد، اما بدون شک اتفاق میافتد. کاملاً منطقی است که قطع مصرف ماریجوانا هم عواقبی داشته باشد. چرا که شما اگر روزانه ماریجوانا مصرف کنید، عملکرد گیرندههای طبیعیای که کانیباس از طریق آنها بر بدن تأثیر میگذارد، در واکنش به یک عامل تحریک خارجی دائمی، دستخوش تغییر و ضعیف میشود. بنابراین وقتی این ماده شیمیایی که از بیرون وارد بدن میشود، بعد از مصرف طولانیمدت قطع میشود، بدن به یکباره در وضعیت بحرانی رها میشود و مجبور میشود به اندوختههای طبیعی این مواد شیمیایی در خودش پناه ببرد. اما از آنجا که طول میکشد تا گیرندههای طبیعی به حالت عادی خود برگردند، در این مدت، مغز و بدن تشنه آن ماده شیمیایی خارجی خواهند بود و نتیجه بروز علائم ترک است، که معمولاً در مورد ماریجوانا با سردردهای شدید و کلافگی در دو هفته ابتدایی قطع مصرف، به طور ویژه هفتاد و دو ساعت اولیه، همراه خواهد بود.
مصرف روزانه ماریجوانا به حافظه کوتاهمدت آسیب میرساند
متخصصان هشدار میدهند که مصرف مداوم کانیباس میتواند به عملکرد حافظه هم آسیب برساند. ایان همیلتون، استادیار در رشته اعتیاد و سلامت روان از دانشگاه یورک و الیزابت هیو، استاد دانشگاه در رشته سلامت روان از دانشگاه لیدز در این باره میگویند: «شواهد موجود نشان میدهد که مسمومیت ناشی از مصرف گیاه کانیباس ممکن است به طور موقت فرایند پردازش حافظه کوتاهمدت را دستکاری یا مختل کند. گویا این به خاطر ترکیباتی که در کانیباس وجود دارد که پیامرسانی عصبی را در اتصال با گیرندههای مسئول حافظه در مغز مختل میکند، اتفاق میافتد. بدیهی است که حافظه کوتاهمدت از هم گسیخته میتواند به یادگیری آسیب برساند و همچنین ممکن است به بیانگیزگی و اختلال تمرکز در افراد منجر شود.»
ترجمه مجله اعتیاد: آزاده اتحاد
https://www.eatthis.com/news-what-taking-marijuana-every-day-does-to-you/