انجمن پرخوران گمنام

پرخوران گمنام

انجمن پرخوران گمنام ، گروهی تشكيل يافته از زنان و مرداني است كه به طور مرتب گرد هم مي‌آيند تا تجربه، اميد و قدرتشان را در اختيار يكديگر بگذارند تا از اين طريق بتوانند مشكل مشتركشان را حل كرده و بر بيماري پرخوريشان غلبه كنند و اين پيام را به ساير پرخــورهاي بي اختيار برسانند و اين اصول را در زندگي به كار بندند.

انجمن پرخوران گمنام Overeaters Anonymous که اختصارا به OA مشهور است تنها لازمه عضويت را تمايل به قطع پرخوري اجباري میدانند. OA هيچ حق عضويت يا پولي جهت ملحق شدن دريافت نمي‌دارد. آنها از طريق كمك‌هاي داوطلبانه اعضا متكي به خود هستند.

انجمن پرخوران گمنام در ایران فعالیت می‌کند و جلسات آن به طور مرتب برگزار می‌شود. آنطور که از گزارش‌های منتشر شده بر می‌آید اعضا از کارکرد این برنامه رضایت دارند.

اعتیاد پرخوری

اعتیاد به پرخوری و اختلالات خوردن یکی از مهمترین بیماری‌های روانشناختی مردم جهان در قرن حاضر است. این بیماری خصوصا در اروپا و آمریکا موج «بی اشتهایی» عصبی را به راه انداخته است و عموم مردم می خواهند مانند مانکن ها به نظر برسند.

شیوه درمانی در پرخوران گمنام نیز همانند سایر انجمن‌های دوازده قدمی به صورت گروه درمانی است. در این گروه‌ها، از دکتر و روان‌شناس خبری نیست. آنها خودشان به یکدیگر کمک می‌کنند تا درمان شوند. بنای یک گروه خودیاری را معمولا کسی می‌گذارد که خودش قبلا از یک بیماری رنج می‌برده است و حالا توانسته درمان شود و دلش می‌خواهد راز موفقیت‌اش را به دیگران بگوید.

بیشتر پرخوری های عصبی به بانوان تعلق دارد. خانم «روزان. اس» و دونفر از دوستانش در سال 1960 این انجمن را پایه گذاری کردند. در حال حاضر، پرخوران گمنام در بیش از 70 کشور دنیا شعبه دارند و گفته می شود بیشتر از 70هزار نفر هم عضو دارند.

انجمن پرخوران گمنام در ایران

انجمن پرخوران گمنام هم اکنون در 17 شهر ایران فعالیت می‌کند. پرخوران گمنام در حال حاضر، در شهرهای اصفهان، الیگودرز، اردکان، اهواز، بندرعباس، تهران، جهرم، خاتم، شاهرود، شیراز، قزوین، قم، کرج، منوجان، مشهد، نوشهر و یزد حسابی فعال هستند و هر روز جلسه برگزار می‌کنند. آنها برای اینکه شما را درمان کنند، پول مشخصی دریافت نمی‌کنند.

در واقع تمام کارهای انجمن با پول اعضای خودش انجام می‌شود. از اولین شروط انجمن پرخوران این است که شما ترک خوردن شکر و آرد کرده باشید. برای عضویت در این انجمن می‌توانید به آدرس oair.ir سر بزنید و آدرس جلسه ای که نزدیک محل سکونت شماست بیابید.

در جلسات پرخوران گمنام چه خبر است

شما در بدو ورود با اصطلاحات و سنت‌های گروه آشنا می‌شوید. در این انجن نیز مانند سایر انجمن‌های گمنام تنها نام کوچک افراد بیان می‌شود.. برای اینکه زودتر خوب شوید، باید «مشارکت» کنید؛ یعنی اینکه از احساسات و آرزوها و مشکلات‌تان در گروه حرف بزنید؛ دیگر اینکه به نخوردن ممنوعات انجمن مثل شکر و آرد هم می‌گویند «پاکی».

شما در جلسات انجمن، حرف‌هایی از این قبیل را می‌شنوید: «من – مهدی – 2 روز پاکی دارم»، «من – علی – 3 ماه پاکی دارم» و الی آخر. معمولا یک نفر در هر جلسه به عنوان گرداننده جلسه یا رهبر معرفی می‌شود که در واقع فقط مجری جلسه است.

شما باید از میان کسانی که از شما «پاک»تر هستند، یکی را به عنوان «یاور» انتخاب کنید تا راهنمایتان باشد و به شما کمک کند تا قدم‌های دوازده‌گانه را بردارید و با سنت‌های دوازده‌گانه آشنا شوید.

موسسان پرخوران گمنام معتقدند که پرخوری مشکلی است که خانواده اعضا را هم درگیر می‌کند؛ به همین خاطر جلساتی هم دارند که در آن خانواده‌های افراد پرخور شرکت می‌کنند. سنت‌ها و قدم‌های دوازده‌گانه را که بخوانید، بیشتر با حال و هوا و منش این انجمن آشنا می‌‌شوید.

قدم‌های دوازده‌گانه پرخوران گمنام

اول: ما پذیرفتیم که در مقابل پرخوری بی‌اختیار، ناتوانیم و زندگی‌مان غیرقابل کنترل شده بود.

دوم: به این باور رسیده‌ایم که نیروی برتر از ما می‌تواند سلامت عقل را به ما بازگرداند.

سوم: تصمیم گرفته‌ایم که اراده و زندگی‌مان را به مراقبت خداوند بدان گونه که او را درک می‌کردیم، بسپاریم.

چهارم: یک ترازنامه‌ اخلاقی جست‌وجوگرانه و بی‌باکانه از خودمان تهیه کردیم.

پنجم: چگونگی دقیق خطاهایمان را در مقابل خداوند، خود و یک انسان دیگر اقرار کردیم.

ششم: کاملا آماده شدیم تا خداوند کلیه نواقص شخصیتی ما را برطرف کند.

هفتم: فروتنانه از او خواستیم کمبودهای ما را مرتفع سازد.

هشتم: ما فهرستی از نام کسانی را که آزار داده بودیم، تهیه کردیم و خواستار شدیم که برای تمام آنها جبران خسارت کنیم.

نهم: به طور مستقیم در هر کجا که امکان داشت- از افرادی که به آنها آزار رسانده بودیم- جبران خسارت کردیم، مگر در مواردی که اجرای این امر به ایشان یا دیگران زیان وارد کند.

دهم: ما به تهیه ترازنامه شخصی خود ادامه دادیم و هرگاه در اشتباه بودیم، سریعا آن را پذیرفتیم.

یازدهم: ما از راه دعا و مراقبه جویای بهتر ساختن رابطه آگاهانه خود با خداوند- بدان‌گونه که او را درک می‌کردیم- شدیم و دعا کردیم فقط برای آگاهی از اراده او برای خودمان و قدرتی که آن را به انجام رسانیم.

دوازدهم: ما با یک بیداری- که در نتیجه این قدم‌ها یافتیم- سعی کردیم این پیام را به پرخوران برسانیم و این اصول را در تمام امور خود به اجرا درآوریم.

سنت‌های دوازده‌گانه پرخوران گمنام

اول: منافع مشترک ما در راس قرار دارد و بهبودی شخصی بستگی به وحدت پرخوران‌گمنام دارد.

دوم: در رابطه با هدف گروه ما، فقط یک مرجع نهایی وجود دارد؛ خداوندی مهربان که حضور خود را از طریق وجدان گروه ما بیان می‌کند. رهبران ما خدمتگزاران مورد اعتماد ما هستند؛ آنها حکومت نمی‌کنند.

سوم: تنها لازمه عضویت در انجمن پرخوران گمنام، اقدام به قطع خوردن اجباری است.

چهارم: هر گروه باید مستقل باشد، به استثنای مواردی که بر دیگر گروه‌ها یا پرخوران‌گمنام در کل اثر بگذارد.

پنجم: هر گروه فقط یک هدف اصلی دارد؛ رساندن پیام پرخوری که هنوز در عذاب است.

ششم: یک گروه پرخوران گمنام هرگز نباید هیچ موسسه مرتبط یا سازمان انتفاعی خارجی‌ای را مورد تأیید قرار دهد، در آنها سرمایه‌گذاری مالی کند یا نـــــام پرخوران گمنام را به آنها به عاریت دهد زیرا ممکن است مسائل پولی، مالکیت یا شهرت ما را از هدف اصلی خود منصرف سازد.

هفتم: هر گروه پرخوران گمنام باید متکی به خود باشند و نباید از خارج، کمک مالی‌ای دریافت کنند.

هشتم: پرخوران گمنام باید برای همیشه غیرحرفه‌ای باقی بمانند اما مراکز خدماتی ما می‌تواند کارمندان مخصوص استخدام کند.

نهم: پرخوران گمنام تحت این نام نباید هرگز سازماندهی شوند اما می‌توانیم هیأت‌های خدماتی و کمیته‌هایی ایجاد کنیم که مستقیما در برابر کسانی کـــه به آنها خدمت می‌کنند، مسئول باشند.

دهم: پرخوران گمنام هیچ عقیده‌ای در مورد موضوعات خارجی ندارند بنابراین نام پرخوران گمنام هرگز نباید به بحث اجتماعی کشیده شود.

یازدهم: خط مشی روابط عمومی‌ ما بر اصول جاذبه است تا تبلیغ. ما همیشه نیاز داریم گمنامی‌ شخصی را در مطبوعات، رادیو و فیلم حفظ کنیم.

دوازدهم: گمنامی ‌اساس روحانی تمام سنت‌های ماست و همیشه یادآور این است که اصول را به شخصیت‌ها ترجیح دهیم.

آدرس سایت پرخوران گمنام ایران http://www.oair.ir

جهت شركت در جلسات بهبودي ميتوانيد

با كميته آدرس ها تماس بگيريد  09194521200

تهران 09109796125
البرز 09384195980
مازندران 09112122522
خراسان 09156442749
اصفهان 09138301151
خوزستان بانوان 09167329640
خوزستان آقايان 09167329639
يزد 09138491005
قم 09190380674
فارس 09172049282
گيلان 09115430412
لرستان 09338387423
آذربايجان شرقي 09146167533
كيش 09398429510
مركزي 09185994374
كرمانشاه 09183367880
رفسنجان 09140175955
قزوين 09384195980