چرا نباید الکل نوشید؟/۲۲ تیر

هنگامی که ما اعضای جمعیت الکلی‌های گمنام، صادقانه زندگی گذشته‌مان را مرور می‌کنیم پاسخ این سوال را درمی‌یابیم. مسلماً این تجربه به ما نشان می‌دهد که خوردن الکل به هر شکلی که باشد خطراتی جدی برای فرد الکلی در پی دارد.

به گزارش انجمن پزشکی آمریکا:

«الکل علاوه بر ویژگی اعتیاد آورش، اثر روانی نیز بر فرد میگذارد که قدرت تفکر و استدلالش را کاهش می‌دهد. یک بار نوشیدن الکل برای تغییر قدرت تفکر فرد کافی است و پس از آن او دیگر خوردن الکل را برای خویش امری جایز می‌شمارد.

فرد الکلی می‌تواند به خوبی بیاموزد که چگونه خوردن الکل را کنترل کند، اما نمی‌تواند درد و رنج حاصل از این بیماری را برطرف سازد، بنابراین بدون در نظر گرفتن پیامدهای نامطلوب مشروب خوری، دوباره به آن روی می‌آورد».¹

و ما اینک تکرار می‌کنیم: آن چه که تا اندازه‌ای سبب شگفتی می‌شود این است که انتظار می‌رفت حفظ هشیاری، عملی طاقت فرسا و مایوس کننده باشد ولی این‌طور نبود! در دورانی که الکل می‌خوردیم حس می‌کردیم زندگی بدون الکل فاقدِ معناست و اما برای اکثر اعضای انجمن الکلی‌های گمنام یک زندگی واقعی همراه و توامان با هشیاری است و این نوع حیات برای فرد همچون تجربه‌ای مسرت بخش خواهد بود.

اکنون بیشتر ما داشتن یک زندگی هوشمندانه را به آن همه گرفتاری‌هایی که حاصل مشروب خوری بود ترجیح میدهیم.

یک تذکر: هر کسی قادر است به هشیاری دست یابد، همه ما بیشتر وقتمان را به همین منظور هزینه کرده‌ایم. راه رسیدن به مقصود، هشیار ماندن و هشیار زیستن است. این همه آن چیزی است که موضوع این کتاب را شامل میشود.

(کتاب هشیار زیستن، انجمن الکلی‌های گمنام ایران،  ص۳)

پانوشت ۱: از یک بیانیه رسمی منتشر شده در ۳۱ جولای ۱۹۶۴

↔          ↔          ↔

لیوان اول را نخور

حقیقت آن است که اگر ما از خوردن نخستین جرعه الکل خودداری کنیم هرگز تبدیل به انسانی الکلی نمی‌شویم.  بنابراین به جای آن که در فکر طرحی برای ممانعت از الکلی شدن باشیم و یا بکوشیم که تعداد دفعات و یا میزان الکل مصرفی‌مان را کاهش دهیم، أموخته‌ایم حواس خود را بر این قضیه متمرکز کنیم که باید حتی از یک بار خوردن الکل هم بپرهیزیم: به عبارتی خود را آلوده نخستین مشروب خوری نکنیم.

به جای شمردن تعداد افرادی که توانسته‌اند مشروب خوری شان را کنترل کنند تنها این جمله را به خاطر بسپارید که:«خودت را از خوردن نخستین جرعه الکل بر حذر دار.» انجام این کار بسی آسان‌تر است. چنین طرز فکری به صدها نفر از افراد ما کمک کرده است تا هشیاری خود را سال‌های سال حفظ کنند.