
همدرد لغزشی احتیاج به درک شدن دارد/۴ خرداد
از همه مهمتر، او باور داشت با اطلاعات زیرکانهای که از عملکرد درونی عقل و شعور خود و سرآغاز پنهانی آن به دست آورده است، دیگر برایش امکان لغزش وجود ندارد. ولی با این حال طولی نکشید که بار دیگر کارش به مشروبخواری کشید.
(کتاب الکلیهای گمنام، راه حلی وجود دارد، صفحه ۲۶)
لغزش میتواند اغلب به طغیان منجر شود، برخی از ما از بقیه شورشیترند. لغزش میتواند در اثر توهمی باشد که یک نفر فکر کند که از الکلیسم شفا یافته است. شاید نیز لغزش گاهی به خاطر بیتوجهی و احساس راحتی و رضایت صورت بگیرد. خیلی از ما نخواهند توانست از این دورهها هشیار بیرون بیایند. تا ۲ الی ۳ سال همه چیز بر وفق مراد است و بعد دیگر این عضو را کسی نمیبیند. برخی از ما به دلیل اینکه نتوانستیم و یا نخواستیم عیوب و نواقصمان را رها کنیم، احساس گناه شدیدی در خود میکنیم. توانایی بسیار کم در بخشیدن خود و بسیار کم دست به دعا بردن، ترکیبی است که منجر به لغزشها میشود.
برخی ازما بیشتر از بقیه افراد از اعتیاد صدمه دیدهایم. دستهای نیز با یک رشته مصیبت زنجیروار رو به رو شدهاند که به نظر، به اندازه کافی منابع روحانی برای مواجهه با این بلایا را ندارند. برخی از ما از لحاظ فیزیکی بیماریم. گروهی از ما نیز دچار خستگی مفرط، اضطراب و افسردگی هستیم. هر کدام از این شرایط نقشی در لغزش افراد و برگشت آنها به سوی الکل دارند. البته شرایط فوق بعضا بسیار قابل کنترل است.
(از دیدگاه بیل، صفحه ۱۰۷)
اکثر افراد گمان میکنند لغزش یعنی مصرف دوباره الکل یا مواد مخدر پس از یک دوره پرهیز. در صورتی که لغزش فرآیندی است که خیلی قبل از مصرف مجدد شروع و با مصرف تکمیل میشود. یعنی یک معتاد گاهاً خیلی قبل از مصرف مجدد میتواند دچار لغزش شود. و مصرف الکل یا مواد مخدر این فرآیند را کامل میکند.
اگر درباره لغزش فکر میکنیم، باید به نتایج تلخ مصرف فکر کنیم. برای بسیاری از ما این نتایج شامل مشکلات روحی-روانی جدی، حبس و حتی مرگ میشود. چند نفر افرادی را میشناسیم که پس از سالها پاکی و هوشیاری دچار لغزش شدهاند و در اثر بیماری اعتیاد و الکلیسم جان باختهاند؟
نیایش امروز: از نیروی برتر خود به خاطر هدیه بهبودی تشکر میکنم. میدانم که لغزش راه نجات نیست. با ایمان به خداوندی که درک میکنم با همه مشکلاتی که روبرو میشوم، مقابله خواهم کرد.