ترس به منزله سکوی پرتاب/۸ شهریور
مهمترین فعال کننده عیوب ما ترسی است که ریشه در خودمان دارد. در درجه نخست ترس از دست دادن چیزهایی که در حال حاضر داریم و سپس ترس به دست نیاوردن چیزهای مورد علاقهمان. با زندگیای که شالودهاش بر خواستههایی ارضا نشده بنا شده بود، دایما در حال شورش و یاس بهسر میبردیم. بنابراین هیچ آرامشی وجود نداشت مگر در صورتی که میتوانستیم شیوهای برای کاهش خواستههایمان پیدا کنیم.¹
با وجود ویرانگری همیشگی، دریافتیم که ترس میتواند برای ایجاد اوضاع بهتر، یک نقطه شروع باشد. ترس میتواند نخستین گام برای احتیاط و عاملی برای محترم شمردن دیگران باشد. ترس قادر است به همان طور که راه نفرت را پیش روی ما میگذارد، مسیر عدالت را نیز به ما نشان دهد. به همان میزان که عزت و عدالت بیشتری کسب میکنیم ، میبایست هر چه بیشتر درجستجوی عشقی باشیم که علیرغم رنج زیادی که میتواند به همراه داشته باشد، سخاوتمندانه ارزانی شود. بنابراین لزومی ندارد که ترس همیشه مخرب باشد، زیرا قادر است ما را به سوی ارزشهای سازنده و مثبت هدایت کند.²
(کتاب از دیدگاه بیل، ص۲۹)
ریشه درماندگی و پریشانی من
وقتی احساس ناراحتی، آزردگی یا افسردگی میکنم، تحت تاثیر ترس هستم. این عنصر شیطانی و ویرانگر، ریشهی درماندگی و پریشانی من است: ترس از شکست، ترس از قضاوت دیگران؛ ترس از آسیب و بسیاری از ترسهای دیگر.
من یک نیروی برتر یافتم که نمیخواهد من در ترس زندگی کنم و تجربه .A.A در زندگی برای من آزادی و شادی به ارمغان آورده است.
من دیگر حاضر نیستم با تعداد زیاد نقصهای شخصیتی که هنگام نوشیدن الکل یا مصرف مواد مخدر زندگی من را جهنم کرده بود، زندگی کنم. قدم هفتم، ابزار رهایی از این نقصها است. من برای شناسایی ترسهایی که در زیر نقصهای اخلاقی من پنهان شدهاند، دعا میکنم و از خداوند میخواهم که مرا از این ترسها آزاد کند. این روش بدون شکست برای من کار میکند و یکی از معجزات بزرگ زندگی من در الکلیهای گمنام است.
پانویس
¹- کتاب دوازده و دوازده، ص۷۸
²- گریپواین، ژانویه ۱۹۶۲
◊ ◊ ◊
آنهایی که پیشرفت بهتر و مستمری در برنامه دارند کسانی هستند که آمادگی پذیرش کمک های خداوند را دارند. زمانی که خواست خداوند را میپذیرند به راحتی قادرند که راه و روش خود را رها کنند. متعاقب این تسلیم، مشکلات آنها بهطریقی حل میشود که از درک هر انسانی خارج است.
«بیل ویلسون»
ﻫﺮﮔﺎﻩ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﮐﺮﺩﯼ ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﻓﻬﯿﻢﺗﺮﯼ ﺑﻪ ﻗﺪﻡ ﺩﻭﻡ ﻣﺮﺍﺟﻌﻪ ﮐﻦ.
ﻫﺮﮔﺎﻩ ﺩﭼﺎﺭ ﻭﺿﻌﯿﺖ ﺑﺪ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﯼ ﺷﺪﯼ ﻗﺪﻡ ﺳﻮﻡ ﺭﺍ ﺑﮑﺎﺭ ﺑﺒﺮ.
ﻫﺮﮔﺎﻩ ﻧﺎﺍﻣﯿﺪ ﻭ ﺍﻓﺴﺮﺩﻩ ﺷﺪﯼ ﺑﺮﻭ ﺑﻪ ﻗﺪﻡ ﺩﻭﺍﺯﺩﻩ ﻭ ﺧﺪﻣﺖ ﺑﮕﯿﺮ.
ﻫﺮ ﮔﺎﻩ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﮐﺮﺩﯼ ﺭﺷﺪ ﺭﻭﺣﺎﻧﯽ ﺑﺎﻻﯾﯽ ﺩﺍﺭﯼ، ﻭ ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﺑﻬﺘﺮ ﺷﺪﻱ، ﺑﻪ ﻗﺪﻡ ﺷﺸﻢ ﻣﺮﺍﺟﻌﻪ ﮐﻦ ﻭ ﻧﻮﺍﻗﺺ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻣﺮﻭﺭ ﮐﻦ.
بهترین عذرخواهی، تغییر رفتار است.
«بیل ویلسون»