مصرف سیگار به چشم آسیب می‌رساند

مصرف سیگار به چشم آسیب می‌رساند

تاثیر سیگار بر بینایی خیلی بیشتر از آن است که تصور کنید

    دود سیگار دارای مواد‌ شیمیایی سمی است که باعث ناراحتی و آسیب چشم‌ می‌شود.

    همه می‌دانیم که سیگار سبب بروز بیماری‌های مختلفی همچون فشار خون، بیماری‌های قلبی و عروقی و سرطان می‌شود. متاسفانه اغلب افراد سیگاری و یا افرادی که در معرض دود سیگار هستند، از تاثیر سیگار بر چشم های خود  هیچ اطلاعی ندارند و نمی‌دانند که توتون سیگار روی چشم و بینایی افراد نیز اثرات شدید و مستقیم دارد. آخرین پژوهش‌ها درباره‌ تأثیرات زیان‌بار سیگارکشیدن نشان می‌دهد بیش از ۲۰ نخ سیگار در روز ممکن است به بینایی آسیب بزند. این تحقیقات در دانشگاه راتگرز Rutgers University آمریکا انجام شد.

    به گزارش «مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا» CDC، در حال حاضر ۳۵ میلیون بزرگسال سیگار می‌کشند و بیش از ۱۶ میلیون نفر به بیماری‌های مرتبط با سیگار کشیدن از جمله بیماری‌های قلبی- عروقی مبتلا هستند.

    فارغ از تمامی مضرات سیگار برای بدن، باید به سیانیدی اشاره کرد که سیگار تولید می‌کند و بشدت برای شبکه چشم انسان سمی است و منجر به آمبلیوپی مسمومیت می‌شود. به گفته متخصصان دانشگاه راتگرز، منواکسید کربن دود سیگار منجر به کاهش اکسیژن‌رسانی و اُفت دید در شب می‌شود. همچنین سیگار عامل بیماری‌‌هایی مانند آب مروارید و آب سیاه نیز هست و می‌تواند خطر التهاب و آسیب عصب چشم را تا دوبرابر افزایش دهد.

    آسیب سیگار به بینایی
    متخصصان هشدار می‌دهند که میلیون‌ها نفر در جهان با سیگار کشیدن، بینایی خود را به خطر می‌اندازند. به گفته “انجمن سلطنتی نابینایان بریتانیا”، کسانی که سیگار می‌کشند دو برابر کسانی که سیگار نمی‌کشند، ممکن است نابینا شوند

    در مجله اعتیاد بيشتر بخوانید

    سیگار انزوای اجتماعی و تنهایی را افزایش می‌دهد

    سیگار‌ الکترونیکی راه مناسبی برای ترک کامل سیگار نیست

    به گزارش مجله اعتیاد، عروق چشم در نتیجه مواد خطرناک موجود در دود سیگار ممکن است دچار مشکل و یا آسیب جدی شده و حتی بینایی را نیز می‌تواند تا حد بسیار زیادی کاهش یابد.

    پژوهشگران، نحوه تشخیص رنگ‌ها را در شرکت‌کنندگان بررسی کردند. یافته‌های این پژوهش، تغییرات قابل توجهی را در بینایی مربوط به رنگ‌های قرمز، سبز، آبی و زرد نشان دادند. براساس این نتایج، مصرف مواد سمی موجود در سیگار می‌تواند به توانایی دیدن رنگ‌ها آسیب برساند. پژوهشگران دریافتند توانایی کسانی که زیاد سیگار می‌کشند، نسبت به کسانی که سیگار مصرف نمی‌کنند، در تشخیص رنگ‌ها کمتر است.

    استیون سیلورستاین از نویسندگان این پژوهش گفت: دود سیگار، حاوی ترکیباتی است که برای سلامتی مضر هستند و می‌توانند ضخامت لایه‌های مغز را کاهش دهند و به مناطقی مانند لوب پیشانی که نقش بزرگی در کنترل فکر دارد، آسیب برسانند. این ترکیبات، فعالیت نواحی مغز که به پردازش بینایی مرتبط هستند نیز کاهش می‌دهند.

    اگرچه این پژوهش، یک توضیح فیزیولوژیکی در مورد نتایج به دست آمده ارائه نمی‌دهد اما سیلورستاین باور دارد که نیکوتین و سیگار می‌توانند به سیستم عروقی بدن آسیب برسانند و رگ‌های خونی و نورون‌های شبکیه چشم را تخریب کنند.

    یافته‌های این پژوهش که در مجله “Psychiatry Research” به چاپ رسید نشان می‌دهند که نقص‌های پردازشی در افرادی که به اسکیزوفرنی مبتلا هستند و بیش از حد سیگار می‌کشند نیز باید مورد بررسی قرار گیرند.

    راهنمای گام به گام ترک سیگار

    اعتیاد پنهان در پس لذت قلیان

    برچسب‌ها