چرت زدن معتاد

کدام مواد مخدر باعث چرت زدن می‌شود؟

چرت زدن معتاد نشانه چیست؟

    چرت زدن معتاد نشانه چیست؟

    اشخاصی که به مواد مخدری همچون تریاک، شیره، متادون یا هروئین روی می‌آورند، در واقع مخدر مرفین را وارد بدنشان می‌کنند. مرفین برای مهار درد استفاده می‌شود و یک مسکن بسیار قوی است، از این رو پس از ورود مقدار قابل توجهی از آن به بدن، فرد به وضعیت خواب‌آلودگی یا بی‌حالی نزدیک می‌شود.

    چرا معتادین چرت می‌زنند؟

    این وضعیت خواب‌آلودگی یا چرت زدن ممکن است هم به دلیل مصرف مواد باشد و هم به دلیل نشانه‌های کمبود مواد یا خماری؛ وقتی که اعتیاد به طور کامل به سلامتی فرد آسیب زده باشد.

    هروئین، به عنوان یک ماده مخدر قوی که از تریاک و مشتقات آن به دست می‌آید نیز می‌تواند فرد را به طور کامل به وضعیت چرت زدن و خواب ببرد. این یک نشانه دیگر است که افراد مصرف‌کننده هروئین ممکن است با آن روبه‌رو شوند.

    برای رسیدگی و درمان چرت زدن، اولین کاری که باید انجام داد تشخیص نوع و دوز مصرفی ماده مخدر است؛ سپس براساس نوع مواد مصرفی، مدت مصرف و سایر عوامل، نسبت به ترک اعتیاد شخص اقدام کرد.

    چرت‌زدن معتاد
    چرت زدن معتادین به دلیل تأثیرات مواد مخدر بروز می‌کند. این تأثیرات می‌تواند شامل تحریک سیستم عصبی، تغییرات روانی، الگوهای فرهنگی و فرار از واقعیت باشد.

    اعتیاد به مواد مخدر نه تنها برای فردی که با آن دست و پنجه نرم می‌کند، بلکه برای اطرافیان نیز خطرناک است. درک و برخورد با فردی که به مواد مخدر معتاد است می‌تواند چالش برانگیز باشدبه خصوص اگر مطمئن نیستید که او با مشکل مواد مخدر سروکار دارد. به دلیل روشی که بسیاری از معتادان مشکل اعتیاد خود را پنهان می‌کنند، تشخیص اینکه آیا آنها از مواد مخدر استفاده می‌کنند یا نه، می تواند دشوار باشد.

    چرت زدن معتاد نشانه چیست؟ چگونه می‌توانید تشخیص دهید که آیا فردی واقعاً از مواد مخدر استفاده می کند یا خیر؟

    قیافه معتاد چه شکلی داره؟

    احتمالاً بسیاری فکر می‌کنند که می‌توانند یک فرد معتاد را از طریق ظاهرش تشخیص دهند. آنها ادعا می‌کنند که معتاد به هروئین لباس‌های گرد و خاکی می‌پوشد، مصرف کننده  ماری‌جوانا چشمانش قرمز می‌شود، و فرد معتاد به کوکائین لباس‌های زرق و برق دار و زیبا دارد و با ماشین شیکی دور می‌زند. اما در واقع، اینگونه تصور کردن غالباً به شکست می‌انجامد.

    ما همگی می‌دانیم که مصرف مواد می‌تواند بر ظاهر فیزیکی افراد تأثیر بگذارد، و این اولین چیزی است که دیگران متوجه آن می‌شوند. از آنجایی که مصرف مواد مخدر بر مغز و بدن تأثیر می‌گذارد، این تأثیرات در طول زمان در ظاهر فیزیکی شما قابل مشاهده است. برخی از علائم اعتیاد عبارتند از:

    ۱- پوست: اثرات مصرف مواد روی پوست پیچیده تر از آکنه و چین و چروک است. پوست به عنوان بزرگترین عضو بدن، گاهی اوقات علائم فیزیکی نگرانی‌های عمیق‌تری از سلامتی را نشان می‌دهد:

    سایر مشکلات پوستی عمومی که با اختلالات مصرف مواد همراه است عبارتند از:

    زخم‌

    نقاط تاریک

    جوش روی صورت

    رنگ پوست ناهموار

    پوست خشک

    لب‌های خشکیده و ترک خورده

    ۲مو: مصرف مصرف می‌تواند بر رشد طبیعی مو تأثیر بگذارد و مانع رشد آن شودبرخی مواد و داروهای اعتیادآور حتی می‌توانند ساختار شیمیایی و فیزیکی ساقه مو را تغییر داده و تغییر دهند و منجر به ضعیف‌تر یا آسیب‌دیدگی مو شوند. اغلب، ریزش مو و کاهش سلامت مو ناشی از یکی دیگر از علائم مصرف مواد است.

    ۳ماهیچه‌ها و استخوان‌ها:  این آسیب‌ها می‌توانند بر نحوه راه رفتن و حرکت شما و ظاهر شما برای دیگران تأثیر بگذارد. اختلالات مصرف مواد می‌تواند اثرات قابل توجهی بر روی سیستم اسکلتی عضلانی به دو دلیل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کند.

    چرت زدن یکی از علائم متداول ترکیبی‌های مصرف مواد مخدر است و دلایل متعددی می‌تواند به این اقدام منجر شود. چرت زدن معتادین به دلیل تأثیرات مواد مخدر بروز می‌کند. این تأثیرات می‌تواند شامل تحریک سیستم عصبی، تغییرات روانی، الگوهای فرهنگی و فرار از واقعیت باشد. به عبارت دیگر، مصرف مواد مخدر می‌تواند به عنوان یک راه برای تغییر وضعیت ذهنی و رفتاری استفاده شود که در نهایت به چرت زدن منجر می‌شود.

    چرت زدن معتاد نشانه چیست
    متخصصان ترک اعتیاد می‌توانند به افراد معتاد کمک می‌کنند که در کمپ‌های ترک اعتیاد یا در خانه، وابستگی خود را ترک کنند. اکثراً، با استفاده از روش‌های مناسب، این افراد پس از ترک اعتیاد دیگر دچار خواب‌آلودگی و چرت زدن نخواهند شد

    در مجله اعتیاد بیشتر بخوانید

    رابطه شب‌زنده‌داری با رفتار پرخطر و اعتیادآور

    مصرف ماری‌جوانا در میان جوانان

    خواب بعد از هروئین، اثر بی‌ خوابی یا خواب آلودگی؟


    تشخیص اعتیاد از روی مردمک چشم

    با توجه به گسترش  سوءمصرف مواد در جامعه، دولت‌ها با همکاری پزشکان و متخصصان بهداشت، تلاش می‌کنند تا افراد مبتلا به سوءمصرف مواد را شناسایی، نظارت و درمان کنند. روش‌های متداول شناسایی مصرف مواد شامل رپید تست و TLC هستند، که با ویژگی‌های مثبتی هم همراه هستند. اما محدودیت‌هایی نظیر نیاز به نمونه‌برداری تهاجمی و مصرف معرف‌های شیمیایی دارند. به همین دلیل، تحقیقات جدید بر روی روش‌های تشخیصی بدون نیاز به نمونه‌برداری بیولوژیک انجام می‌شود. از جمله استفاده از مردمک چشم با تحریک نوری به همراه پردازش رایانه‌ای برای تشخیص آخرین مصرف مواد. علاوه بر این، علائم چشمی ناشی از مواد مخدر، از جمله تریاک، شیشه، کوکائین، ماریجوانا، آمفتامین، فن‌سیکلیدین، هروئین، و الکل، می‌توانند توسط آزمایش سریع مردمک چشم تشخیص داده شوند.

    مدتی است دانشمدان مشغول تحقیق روی دستگاهی برای تشخیص اعتیاد از روی مردمک چشم  هستند. در این نوآوری میتوان با یک نگاه به دستگاه، اطلاعات مصرف مواد مخدر افراد را تشخیص داد. این ایده، اگرچه چالش‌برانگیز به نظر می‌رسد، امکان‌پذیری آن با تجهیز آزمایشگاه‌ها به این دستگاه‌ها فاصله کمی دارد.


    روش‌های تشخیص اعتیاد در ۵ دقیقه

    شناخت مراحل تغییر برای بهبودی پایدار

    Sleep Disturbance in Substance Use Disorders


    درمان چرت زدن معتاد

    مشاوران و متخصصان ترک اعتیاد می‌توانند به افراد معتاد کمک می‌کنند که در کمپ‌های ترک اعتیاد یا در خانه، وابستگی خود را ترک کنند. اکثراً، با استفاده از روش‌های مناسب، این افراد پس از ترک اعتیاد دیگر دچار خواب‌آلودگی و چرت زدن نخواهند شد. گاهی اوقات در زمان ترک، افراد ممکن است مدتی با بی‌خوابی روبرو شوند، اما متخصصین برای درمان آن نیز اقداماتی انجام می‌دهند.

    باید توجه داشت که بسته به مقدار و مدت مصرف، خواب‌آلودگی و چرت‌زدن ممکن است ادامه داشته باشد. در چنین مواقعی، مشاوران ترک اعتیاد به افراد کمک می‌کنند تا این مشکلات برطرف شوند؛ از جمله ارائه راهکارهایی مانند ورزش، رژیم غذایی و غیره برای مدیریت خواب‌آلودگی.

    همچنین، با انجام تست اعتیاد، فرد معتاد باید زیر نظر باشد تا دوباره مصرف نکند.

    تحریریه مجله اعتیاد

     درمان بی‌خوابی پس از ترک اعتیاد

    بی خوابی پس از ترک