
کمپین «آگاهی از قمار» از جامعه میخواهد با قماربازان بدرفتاری نکنند
بگذارید آنها با شما راحت باشند
دکتر الی کانن، پزشک و مجری تلویزیون متولد شهر گاسفورت، از یک کمپین که در تلاش است اعتیاد به قمار را بهعنوان یک مسئله بهداشت عمومی مطرح کند، حمایت کرد. کانن در برنامه تلویزیونی خود پس از مصاحبه با یک معتاد به قمار که درباره اثرات شرم و ننگ ناشی از قمار بر مشکلات سلامت روان خود صحبت کرده بود، از این کمپین حمایت کرد.
کمپین «خیریه آگاهی از قمار» (charity gamble aware) خواستار تغییر نگرش نسبت به اعتیاد است. این کمپین در تلاش است نشان دهد که چرا سه چهارم کسانی که مشکلاتی در زمینه قمار تجربه میکنند احساس میکنند نمیتوانند درباره آن با عزیزانشان صحبت کنند.
علاوه بر آن، آمار و ارقام نشان میدهد که از هر چهار نفر، یک نفر، فردی را میشناسد که در رابطه با قمار مشکل دارد. این مؤسسه خیریه برای مقابله با انگهای مرتبط با اعتیاد تلاش میکند، چرا که این برچسبها میتوانند آسیب بیشتری وارد کنند.

دکتر الی کانن، یک پزشک عمومی ساکن شمال لندن اما اهل نیوکاسل، میگوید: «بهعنوان یک پزشک عمومی بارها با بیمارانی مواجه شدهام که برای مشکلات قمار خود نیاز به حمایت داشتند؛ بنابراین خوب میدانم که این مشکلات چقدر میتوانند برای یک فرد چالشبرانگیز باشند. چالشهایی که چندان با مشکلات دیگری مثل سوءمصرف الکل یا مواد مخدر بیشباهت نیستند. از آنجا که برچسبهای منفی جامعه اجازه نمیدهند بسیاری افراد دچار مشکل، حمایتهای لازم را دریافت کنند، زمان آن فرا رسیده است که جامعه نگرش قدیمی خود را نسبت به آسیبهای قمار و افرادی که در این زمینه مشکل دارند، به چالش بکشد. چرا که ننگ و برچسب منفی بزرگترین مانع در برابر ابراز خود و گفتوگوی آزادانه در این خصوص است.
یک فرد مبتلا به قمار بیمارگونه از شمال شرق امریکا بدون افشای نامش در برنامه کرونیکل لایو ChronicleLive درباره اینکه چطور قمار و ننگ همراه با آن منجر به مشکلات سلامت روان و ازهمگسیختگی روابطش شدند، صحبت کرد. او گفت: «انگی که نسبت به قمار وجود دارد باعث شده بود من احساس شرمندگی کنم و نتوانم درباره آن صحبت کنم یا از کسی کمک بخواهم، چون نمیخواستم قبول کنم که مشکل دارم. بسیاری افراد آسیبهای قمار را مثل سوءمصرف مواد مخدر یا الکل یک مشکل سلامتی نمیبینند. من قماربازی بیمارگونهام را پنهان میکردم و احساس میکردم کسی را ندارم که به او درباره مشکلم بگویم و انگار هیچ راهی برای فرار از آن وضعیت نداشتم. اینگونه شد که کمکم افکار خودکشی به سراغم آمدند.»

در مجله اعتیاد بیشتر بخوانید
نیمی از معتادان به قمار، مشکل سوءمصرف مواد هم دارند
چگونه مغز به قمار اعتیاد پیدا میکند
این مرد اضافه کرد که برای مقابله با مشکل الکل خود به قمار روی آورده بود و زمانی که سعی کرد در رابطه با این مسائل با عزیزانش صحبت کند، روابط او از هم پاشید. او گفت که بار این مشکل بر تمام قسمتهای زندگیاش سنگینی میکرد.
او ادامه داد: «کمکم منزوی شدم، احساس تنهایی میکردم و مشکلات سلامت روان پیدا کرده بودم، روابطم با خانواده و عزیزانم در مقابل چشمانم از هم پاشیده میشد. دوران بسیار تاریکی در زندگیام بود. دائماً در کشمکش و تقلا بودم که یک زندگی عادی را در حالی که گرفتار اعتیاد به قمار بودم، پیش ببرم.»
او در ادامه گفت که در نهایت گروههای حمایتی مثل قماربازان گمنام به تغییر زندگی او کمک کردند. او احساس میکند مبارزه با انگهایی که در رابطه با قمار وجود دارد، حیاتی است.
دکتر دام کلر گرادا، رئیس کالج سلطنتی پزشکان عمومی هم این موضوع را بازگو کرد. او گفت: «آسیبهای قمار جزو مسائل جدی در سلامت عمومی هستند که میتوانند هر کسی را درگیر کنند. آسیبهای ناشی از قمار بیمارگونه به شیوههای مختلف از جمله مشکلات سلامت روان یا مشکلات جسمی خود را نشان میدهند. پزشکان عمومی و سایر ارائهکنندگان خدمات سلامت میتوانند با حمایت از کسانی که مستقیماً در معرض آسیبهای مرتبط با قمار بیمارگونه هستند، نقش مهمی در رسیدگی به این مسئله ایفا کنند.»
زوئی آزموند مدیر اجرایی کمپین «آگاهی از قمار» (GambleAware) در این باره گفت: «آسیبهای قمار میتوانند بر هر کسی تاثیر بگذارند. به همین دلیل بسیار مهم است که ما ننگ مربوط به آن را از بین ببرین و مردم را ترغیب کنیم که به جلو بیایند و درباره آن صحبت کنند.
زمان آن فرا رسیده است که ما به این انگ پایان دهیم و آزادانه درباره قمار گفتوگو کنیم.»
https://radiotoon.co.uk/society-needs-to-challenge-stigma-around-gambling-warns-top-tv-doctor