بیداری معنوی/۸ مهر
بعضی از ما برای درک این حقیقت، متحمل ضربات سنگینی شده و متوجه شدیم: چه کار باشد و یا نباشد چه همسری باشد یا نباشد، تا زمانی که اتکای خود را قبل از خدا بر روی بقیه انسانها بگذاریم، قطع نوشیدن برایمان میسر نخواهد شد.
(کتاب الکلیهای گمنام، ص۹۸)
قبل از آمدن به AA، من همیشه بهانهای برای مصرف الکل داشتم: “او چنین گفت …”، ”فلانی دروغ گفت …”، “من دیروز اخراج شدم”، “امروز کار فوق العادهای پیدا کردم.“
در صورت نوشیدن مشروب، دوباره هیچ قسمت از زندگی من نمیتواند خوب باشد. در هوشیاری زندگی من هر روز بهتر میشود. من همیشه باید بهیاد داشته باشم که مشروب نخورم، به خدا توکل کنم و در AA فعال بمانم.
آیا قبول دارم که اعتقاد به نیروی برتر، انجام برنامه بهبودی و پاک ماندن، اولویتهای زندگی من هستند؟
بیایید اصطلاح بیداری معنوی¹(spiritual awakening) را که در کتاب بزرگ الکلیهای گمنام آورده شده در نظر بگیریم: «بیداری معنوی آن چیزی است که موجب تغییر شخصیت شود. با تسلیم زندگی خود در برابر خداوند، به آن گونه که او را درک میکنیم، تغییر مییابیم. ماهیت این تغییر در الکلیهای بهبود یافته مشهود است. این تغییر لزوماً به طور ناگهانی و آنی اتفاق نمیافتد. در بیشتر موارد، تغییر تدریجی است. آیا من تغییری تدریجی ولی مداوم در خودم میبینم؟
افراد منتخب
دیدم که بسیار منزوی و تنها زندگی خود را سپری کردهام، بسیار بیاعتنا به همنوعانم و بسیار ناشنوا به ندای درونم. بهجای آنکه خود را مامور سادهی انتقال پیام و تجربه به دیگران بدانم، خود را بنیان گذار AA میپنداشتم.
چقدر بهتر میبود اگر به جای احساس رضایت از خود، احساس قدرشناسی میداشتم. قدرشناس نسبت به اینکه روزگاری از الکلسیم رنج میبردم و معجزهای از عالم بالا به یاریم شتافت و نجاتم داد. قدرشناس نسبت به این که افتخار خدمت به این پیوندهای دوستانه که رفاقتی همیشگی میان من و ایشان گره زد، آنچنان که در کمتر جمعیتی در جهان دیده شده است.
یک روحانی به درستی به من گفت: «بداقبالی تو تبدیل به خوشبختیات شده است. براستی شما اعضای انجمن ایای منتخب و ممتاز گشتهاید.»²
پانویس
۱- بیداری معنوی یا بیداری روحانی در چاپ اول کتاب الکلیهای گمنام، «تجربه روحانی» spiritual experience نام داشت که در چاپ دوم تغییر کرد.
۲- بیل ویلسون، مجله گریپواین/ کتاب از دیدگاه بیل