اعتراف نائومی کمبل، سوپرمدل معروف به اعتیاد کوکائین
این ماده مخدر شیطانی است
اعتیاد کوکائین نائومی کمبل خیلی هم عجیب نیست! اعتراف به اعتیاد الکل و مواد مخدر میان بازیگران هالیوود، خوانندهها و موزیسینها و سایر سلبریتیها چند سالی است که دیگر تبدیل به یک رسم شده است. آنچه پیش از این صرفاً قصههایی بود که اینجا و آنجا درباره این افراد به گوش میرسید، امروز به اعترافی مستقیم از سوی خود آنها در قالب کتابهای زندگینامه و خاطرات یا در برنامههای گفتوگومحور یا مستند تبدیل شده است. یکی از معروفترین اعترافنامههای اخیر بازیگران هالیوودی متعلق به متیو پری، بازیگر سریال محبوب «دوستان» (همان «فرندز») است که اخبار مربوط به اعتیاد سنگین او به الکل و مواد سالها در جراید چرخیده بود تا اینکه خودش بعد از سالها دست و پنجه نرم کردن با این بیماری مهلک تصمیم گرفت در کتاب خاطراتش تجربه تلخش از این بیماری را با مردم به اشتراک بگذارد؛ کتابی که به خاطر روایت بیپرده و عریان پری از این تجربه تلخ بسیار موفق و تأثیرگذار بوده است.
مدلها و سوپرمدلها هم همچون سایر افراد مشهور به دلیل سبک زندگی خاص ناشی از شهرت و ثروت خود گرفتار اعتیاد و اختلال مصرف الکل و مواد میشوند. بسیاری حتی برای لاغر ماندن به مصرف مواد و قرصهای لاغرکننده روی میآورند. بنابراین، اعتیاد میان این جامعه اصلاً جای تعجب ندارد. اما امروز که هیاهوی رفتارهای سرکشانه سر آمده و دوره زندگی سالم است، دیگر اعتراف به اعتیاد و جبران سبک زندگی ناسالم گذشته مرسوم است. یکی از سوپرمدلهایی که به تازگی در برنامهای مستند از اپل تیوی به بیماری اعتیاد خود اعتراف کرده و از رنجهای خود گفته است، نائومی کمبل است. معمولاً چنین است که زندگی متمول همراه با مهمانیها و گرد هم آمدنهای سلبریتیها با خودش مصرف زیاد الکل و مواد را میآورد اما هر یک از افرادی که در این مصرف زیادهروی کردهاند و گرفتار اعتیاد شدهاند، میگویند که به دلیلی خاص به این سمت کشیده شدهاند؛ مواجهه با یک درد و اندوه عمیق و تحمل آن از جمله عواملی است که میتواند هر کسی را به سمت اعتیاد سوق دهد.
اما درباره سلبریتیها تحمل کردن فشار ناشی از کار زیاد و شهرت یکی از رایجترین دلایل است.
نائومی کمبل Naomi Campbell، سوپر مدل انگلیسی در مستندی محصول اپل تی وی درباره اعتیادش به مواد و الکل در گذشته گفت: با خودت فکر میکنی مرهمی بر دردت میشود اما نمیشود.
نائومی کمبل در سری مستندهای اپل تی وی به نام «سوپرمدلها» درباره افتادن به دام اعتیاد بعد از مرگ دوست خوبش جیانی ورساچه گفته است.
در این مستند، کمبل در کنار همتایان معروف خودش، کریستی ترلینگتون، لیندا اوانجلیستا و سیدنی کرافورد از بخشهایی خصوصی زندگیاش پرده برداشت. این مستند چهار قسمتی به دوران طلایی سوپرمدلها که از اواخر دهه هشتاد میلادی شروع شد و بعد در اوایل دهه نو میلادی به پایان رسید، میپردازد.
کمبل در قسمت چهارم این برنامه از مشکلات خودش با اعتیاد به الکل و مواد مخدر پرده برداشت. او گفت که اندوه بعد از مرگ دوست نزدیکش طراح و پایهگذار برند ورساچه versace، جیانی ورساچه که در سال 1997 به قتل رسید، او را به سمت مصرف زیاد سوق داده بود. جیانی ورساچه در حالی که داشت بیرون عمارت خودش در ساحل میامی قدم میزد به دست اندرو کونانان، قاتلی که آن زمان چند قتل دیگر را مرتکب شده بود، به ضرب گلوله کشته شد.
مراجعه به مرکز ترک اعتیاد استاندارد بهترین روش برای درمان اعتیاد است
۲۴ بازیگری که در کودکی کارشان به مرکز بازپروری کشید
ترک الکل شما را از درون متلاشی میکند
کمبل روزی را که طی تماسی تلفنی از مرگ دوستش باخبر شد، به یاد میآورد و میگوید که آن موقع به روم رفته بود تا خواهر ورساچه دوناتلا را ببینید که این خبر شوکهکننده را دریافت کرد.
این سوپرمدل توضیح داد: «همه چیز در گوشت شروع به زنگ زدن میکند. وحشتناک است. نمیتوانستم به اتاقم در هتل بروم چون هزارن نفر بیرون هتل جمع شده بودند، بنابراین مجبور شدم از کانال رختشویی بالا بروم تا بتوانم بروم توی هتل.»
کمبل تار مانی که دوناتلا را ندیده بود، هنوز باور نکرده بود که جیانی واقعاً مرده است و حالا به یاد میآورد که کاملاً در بهت فرو رفته و شوکه شده بود.
نائومی کمبل همچنین از نژادپرستی که در اوایل کار مدلینگش بین سالهای 1998 تا 2005 با آن روبهرو بود، گفت. او گفت که برای تحمل کردن این درد در خودش و کنار آمدن با آن به الکل و مواد پناه برده بود، به طور ویژه کوکائین تا بتواند آن همه فشار را تحمل کند.
او در مستند «سوپرمدلها» مستقیماً خطاب به مخاطبان این برنامه گفت: «اعتیاد چیز بسیار مزخرفی است. فکر میکنی که قرار مرهمی بر دردت باشد اما نیست و هرگز نخواهد بود.»
کمبل بعد از افتادن در جریان یک عکسبرداری در سال 1999 برای اولین به یک مرکز بازپروری مراجعه کرد. او در این باره میگوید: «من همیشه پای اشتباهات خودم ایستادهام و وقتی آن اتفاق افتاد انتخاب کردم که به مرکز ترک بروم و این بهترین و تنها کاری بود که آن موقع میتوانستم برای خودم بکنم.»
کمبل همزمان در جلسات الکلیهای گمنام و معتادان گمنام شرکت کرد تا بتواند هوشیار بماند، اما فرایند درمان همیشه برای او هموار و آسان نبود.
در مجله اعتیاد بیشتر بخوانید
اعتیاد به زاناکس: عوارض جانبی، ترک و توانبخشی
سندرم ترک کوکائین: سیر زمانی و علائم
این سوپرمدل به اتهامات خشونت و آزارهای خود در گذشته هم اشاره کرد. یکی از این اتهامات به شکایت یکی از دستیاران شخصی کمبل به او وارد شده بود. کمبل به ادعای این شخص در سپتامبر 1998 گوشی موبایلش را به سمت او پرتاب کرده بود. کمبل در فوریه 2000 در تورنتو مجرم شناخته شد. اما این تنها مورد شکایت از بدرفتاریهای این سوپرمدل زیبارو نبود. در طی سالیان چندین کارمند و همکار او بابت رفتارهای آزاردهنده او شکایت کردهاند. کمبل اعتراف میکند که «اعتیاد میتواند چنین ترس و اضطراب بزرگی را در تو به وجود بیاورد. بنابراین باعث میشد که من گاهی واقعاً از کوره در بروم.»
کمبل در سال 2010 با حضور در برنامه اوپرا وینفری هم اعتراف کرد که اولین بار در بیست و چهار سالگی کوکائین مصرف کرد. با اینکه خودش با مصرف مواد مخالف بود، شروع به مصرف آن کرد تا بتواند فشار کارش را تحمل کند. او میگوید: «گاهی در روز سه کار را با هم انجام میدادم. و خودم هیچوقت ساقی نداشتم. یعنی نیازی نداشتم. معمولاً خیلی راحت میشد به کوکائین دسترسی پیدا کرد و همیشه کسانی بودند که آن را در اختیارت قرار میدادند.»
او به وینفری درباره آن دوره از زندگیاش گفت: «واقعاً ویرانگر بود. کوکائین واقعاً مواد شیطانی است.»
ترجمه مجله اعتیاد: آزاده اتحاد
https://www.independent.co.uk/naomi-campbell-drug-alcohol-addiction