بهترین داروی ترک اعتیاد

بهترین داروهای ترک اعتیاد و مسکن‌ قوی برای خماری

گول نخورید، درمان اعتیاد تخصصی است

    با توجه به روند رو به رشد اعتیاد در ایران، تجارت داروهای ترک اعتیاد به‌طور چشمگیری رونق یافته است. متأسفانه، مصرف داروهای غیرمجاز و مسکن‌های قوی برای ترک اعتیاد و تسکین درد، مشکلات جدی برای مصرف‌کنندگان ایجاد کرده است، به‌گونه‌ای که بسیاری از آن‌ها به این داروها وابسته می‌شوند. اعتیاد به داروهای تجویز شده و مسکن‌ قوی برای ترک اعتیاد نه‌تنها خطرناک است، بلکه در برخی موارد می‌تواند کشنده باشد.

    علائم ترک مواد مخدر

    برخی نشانه‌های ترک اعتیاد از این قرار است:

    اضطراب

    افسردگی

    تهوغ و استفراغ

    تشنج

    درد عضله

    عرق کردن بدن

    آبریزش بینی و چشم‌ها

    بی خوابی

    از کجا بفهمیم فردی تریاک میکشد؟

    داروهای ترک اعتیاد
    سم زدایی برای ترک اعتیاد بهتر است در کلینیک تخصصی یا بیمارستان صورت گیرد

    درباره درمان اعتیاد در مجله اعتیاد بیشتر بخوانید

    جدیدترین راه‌های درمان اعتیاد

    اعتیاد به داروی مخدر مسکن


    ترک اعتیاد و سم‌زدائی

    در آغاز فرایند ترک اعتیاد، باید بدن را از مواد مخدر تخلیه و پاک کرد. این فرآیند که از چند روز تا چند هفته طول می‌کشد، «سم زدائی» detox نام دارد. مسکن‌های قوی و داروهای ترک اعتیاد به عنوان درمان کمکی برای درمان اعتیاد مواد مخدر استفاده می‌شود ولی در صورت مصرف خودسرانه باعث وابستگی و اعتیاد مجدد می‌شوند.

    برای ترک اعتیاد لازم است که هم جسم و هم روح فرد سم‌زدایی شود تا فرد دوباره به سمت مخدر گرایش پیدا نکند. سم‌زدایی روان توسط روانشناس یا روانپزشک متخصص انجام می‌شود و سم زدایی بدن با روش‌های ترک جسمانی به کمک داروهای ترک اعتیاد، به مدت محدود، صورت می‌گیرد.

    داروهای ترک، جایگزین ماده مورد مصرف می‌شوند و به مرور دوز آن‌ها کم می‌شود تا جایی که بدن فرد دیگر نیازی به مصرف مواد مخدر نداشته باشد.

    انجمن معتادان گمنام که به عنوان موفق‌ترین سازمان ترک اعتیاد شناخته شده در زمینه ترک اعتیاد تجربه‌های موفقی کسب کرده است. آنها کشیدن درد و رنج شدید و یکباره فیزیکی را بهتر از مصرف مسکن قوی برای ترک اعتیاد میدانند. اعضای اِن اِی می‌گویند برای ترک اعتیاد، مرگ یکبار، شیون هم یک بار!

    داروهای ترک اعتیاد تقلبی و عوارض آن

    عده زیادی برای رهایی از دام اعتیاد، مسکن‌های قوی خماری مصرف می‌کنند و  در دام فروشندگان تقلبی و مراکز ترک اعتیاد غیرقانونی گرفتار می‌شوند. امروزه سایت‌های اینترنتی، شبکه‌های ماهواره‌ای، شبکه‌های اجتماعی و حتی برخی از عطاری‌ها اقدام به تبلیغات وسیع برای فروش داروی ترک اعتیاد نموده‌اند. مجله اعتیاد توصیه می‌کند فریب تبلیغات گمراه کننده با مضمون «بهترین داروی ترک اعتیاد»، «مسکن قوی برای ترک اعتیاد»، «داروی ترک اعتیاد تضمینی»، «داروی ترک اعتیاد گیاهی» و… نخورید.

    اکثر این داروها حاوی مواد مخدر از قبیل کدئین، ترامادول، متادون، کافئین، بوپرنورفین، فلوکستین، دیازپام، تایمول و … هستند. توجه داشته باشید که در برخی از این قرص‌ها چندین داروی مختلف ترکیب شده و مصرف آنها می‌تواند بسیار خطرناک و اعتیادآور باشد.

    بهترین داروی ترک اعتیاد گیاهی چیست؟

    اکثر داروهای ترک اعتیاد نه تنها گیاهی نیستند بلکه در برخی از آنها از مواد شیمیایی و صنعتی استفاده می‌شود و به دلیل ساخت غیر علمی و خانگی، می‌توانند خطرناک باشند و باعث ایجاد عوارض مختلفی در فرد مصرف کننده شوند. مصرف این داروها مثل این است که فرد معتاد تعدادی قرص کدئین، دیفنوکسیلات و دیازپام از داروخانه تهیه کرده، آنها را با هم ترکیب و استفاده کند.

    قرص‌های متعددی به عنوان بهترین داروی ترک اعتیاد به بازار عرضه می‌شوند، اما به جای اعتماد به تبلیغات، بهتر است تنها به توصیه‌های پزشک خود عمل کنید.

    مسکن‌های قوی برای درمان خماری
    میلیون‌ها نفر در سراسر جهان داروهای تجویز شده اعتیادآور مانند داروهای ضد افسردگی، قرص‌های خواب‌آور و مسکن‌های اپیوئیدی مصرف می‌کنند

    در مجله اعتیاد بیشتر بخوانید:

    داروی گیاهی مناسب برای ترک اعتیاد نداریم!

    لذت از زندگی بدون الکل و مواد

    چگونه با فرد معتاد رفتار کنیم

    چگونه بعد از ترک، پاک بمانید


    مسکن قوی برای خماری

    برخی از قرص‌هایی که توسط پزشک و روانپزشک به معتادان تجویز می‌شود عبارتند از: بوپرنورفین (ب۲)، شربت تریاک، متادون، نالوکسان، نالتروکسان، سابوکسون، کلونیدین، دتوکسین و . لوفکسیدین

    بوپرنورفین: مسکن، ضددرد و جایگزین مواد مخدر

    متادون: برای مهار اعتیاد به هروئین و سایر مواد مخدر

    نالوکسان: برای تشخیص و درمان مسمومیت‌های ناشی ازمواد مخدر

    نالتروکسان: داروی کمکی برای ترک اعتیاد و مسکن

    حب الشفاء: مسکن قوی و ضد درد با اثرات تقویتی

    شربت تریاک: جایگزین ماده مخدر و مسکن درد

    کلونیدین: قرص کلونیدین Clonidine برای کاهش فشار خون بالا، درمان اختلالات اضطرابی و کمک به ترک اعتیاد استفاده می‌شود. عوارض جانبی شامل خواب‌آلودگی، خشکی دهان و سرگیجه است و قطع ناگهانی آن می‌تواند فشار خون را افزایش دهد. مصرف باید تحت نظر پزشک انجام شود.

    دتوکسین: دتوکسین Detoxin یک داروی گیاهی است که به عنوان مکملی برای سم‌زدایی و پاکسازی بدن معرفی می‌شود. این دارو معمولاً شامل عصاره‌های گیاهی مانند شیرین‌بیان، زردچوبه، و برگ سبز چای است و به اشکال کپسول، قرص یا نوشیدنی موجود است. دتوکسین به بهبود عملکرد کبد، کلیه‌ها و سیستم گوارشی کمک می‌کند و برای افزایش انرژی تجویز می‌شود. با این حال، شواهد علمی قوی برای اثبات تأثیرات آن محدود است.

    لوفکسیدین

    لوفکسیدین (Lofexidine) معمولاً برای کاهش علائم ترک در افرادی که به مواد افیونی وابسته هستند، استفاده می‌شود. لوفکسیدین متعلق به دسته‌ای ار داروها به نام «آلفا- آگونیست» است که برای کاهش علائم ترک اعتیاد به مواد افیونی، مانند اضطراب، تعریق، تپش قلب و درد، استفاده می‌شود. این دارو با کاهش فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک عمل کرده و شدت علائم ترک را کاهش می‌دهد. لوفکسیدین اعتیاد را درمان نمی‌کند، بلکه بخشی از برنامه درمان ترک اعتیاد است. عوارض جانبی آن شامل کاهش فشار خون، خشکی دهان، خواب‌آلودگی، و کاهش ضربان قلب (برادی‌کاردی) است. لوفکسیدین به کاهش آزادسازی نوراپی‌نفرین کمک می‌کند و به این ترتیب، علائم ناخوشایند ترک را تسکین می‌دهد.

    آیا قرص B2 اعتیادآور است؟

    قرص B2 (بوپرنورفین) که برای درمان وابستگی به مواد افیونی استفاده می‌شود، می‌تواند خود اعتیادآور باشد. اگرچه این دارو به کاهش علائم ترک و ولع مصرف کمک می‌کند، مصرف طولانی‌مدت یا نادرست آن ممکن است وابستگی جسمی و روانی ایجاد کند. قطع ناگهانی B2 می‌تواند علائم ترک مشابه مواد افیونی مانند اضطراب، بی‌خوابی و دردهای جسمی را به همراه داشته باشد. برای ترک این دارو، کاهش تدریجی دوز تحت نظارت پزشکی و همراهی با مشاوره‌های روان‌شناختی ضروری است تا از بروز علائم ترک شدید جلوگیری شود.

    مسکن قوی برای درمان خماری
    با وجود تبلیغات گسترده، بسیاری معتقدند که داروهای گیاهی می‌توانند اعتیاد را درمان کنند. اما تاکنون هیچ داروی گیاهی معتبر و دارای مجوز برای درمان قطعی اعتیاد ساخته نشده است.

    چه دارویی برای ترک الکل خوب است؟

    برای ترک الکل، پزشکان معمولاً داروهای زیر را توصیه می‌کنند:

    دی‌سولفیرام: این دارو که توسط FDA تأیید شده است، از طریق جلوگیری از مصرف الکل با ایجاد عوارض ناخوشایند مانند تهوع و سردرد، به ترک الکل کمک می‌کند. دی‌سولفیرام به صورت قرص، آمپول و ایمپلنت قابل استفاده است.

    آکامپروسات: این دارو با متعادل کردن شیمی مغز، ولع مصرف الکل را کاهش می‌دهد و باید روزانه مصرف شود.

    نالتروکسان: این دارو با مسدود کردن گیرنده‌های الکل، میل به مصرف الکل را کاهش می‌دهد و در اشکال قرص، آمپول، و ایمپلنت در دسترس است. نالتروکسان به عنوان یک مسکن قوی برای ترک اعتیاد الکل شناخته می‌شود.

    توپیرامات: این دارو، که معمولاً برای درمان تشنج و میگرن استفاده می‌شود، ممکن است به بهبود تعادل شیمی مغز ناشی از مصرف الکل کمک کند.

    مسکن قوی برای ترک اعتیاد

    میلیون‌ها نفر در سراسر جهان داروهای تجویز شده اعتیاد آور مانند داروهای ضد افسردگی، قرص‌های خواب‌آور و مسکن‌های اپیوئیدی مصرف می‌کنند. آمار نشان می‌دهد نیمی از افرادی که از این داروها استفاده می‌کنند حداقل به مدت ۱۲ماه آنها را مصرف کرده‌اند.

    متخصصین اعتقاد دارند که استفاده طولانی مدت در چنین مقیاسی توجیه پذیر نیست و نشانه‌ی وابستگی و حتی اعتیاد افراد است.

    وابستگی به داروهای تجویزی که به دلایل مشروع مربوط به سلامتی تجویز می‌شوند، اغلب افراد را به سمت مواد مخدر غیرقانونی سوق می‌دهد – خصوصاً وقتی نسخه آنها تمام شود.

    داروهای تجویز شده می‌توانند بسیار قوی و اعتیاد آور باشند و می‌توانند شامل داروهایی از دسته‌های زیر و موارد استفاده شده باشند:

    مواد افیونی مانند فنتانیل، مرفین، هیدروکدون و کدئین

    داروهای ضد افسردگی مانند سیتالوپرام و پروزاک

    قرص‌های کاهش وزن مانند Orlistat ، Alli و Xenical

    بی‌خوابی و قرص‌های خواب‌آور مانند زوپیکلون

    داروی ADHD از جمله ریتالین

    داروی ضد اضطراب مانند پرگابالین و بنزودیازپین‌ها مانند زاناکس و والیوم

    ♠ بسیاری از کمپ‌های ترک اعتیاد متادون را بهترین داروی ترک اعتیاد تریاک می‌دانند متاسفانه با این روش متادون فقط جایگزین تریاک شده و ترک متادون بسیار دشوار است.

    ترک داروهای اپیوئیدی

    ترک بدون مصرف دارو
    جلسات بهبودی انجمن‌های دوازده قدمی مانند اِن‌اِی و اِی‌اِی نقش مهمی در ترک اعتیاد معتادان بازی می‌کند.

    رابطه افسردگی و اعتیاد

    مراحل ترک در مرکز ترک اعتیاد

    قرص کاپتاگون چیست و چرا قدغن است؟


    داروی ترک اعتیاد در داروخانه

    تبلیغات زیادی انجام می‌شود تا داروهاي جديد به بازار آمده را با شعارهای جذاب به فروش برسانند. ادعا می‌شود با استفاده از این داروهای ترک اعتیاد در داروخانه، مي‌توان اعتياد را با كمترين عوارض، ترك كرد. یکی از اين داروها به نام سابوكسن ادعا می‌کند مي‌تواند معتادان به هروئين يا مسكن‌هاي ضد دردي همچون اكسي‌توسين را با تحمل كمترين عوارض، ترك دهد.

    همچنین با توجه به تبلیغات گسترده در خصوص درمان اعتیاد با داروهای گیاهی، بسیاری از افراد بر این باورند که با استفاده و خرید داروهای سنتی و گیاهی می‌توانند از شر اعتیاد به مواد مخدر راحت شوند. اما نکته‌ی قابل تأمل این است که تاکنون هیچ داروی گیاهی معتبری و دارای مجوز برای درمان قطعی اعتیاد ساخته نشده است.

    گول نخورید!

    مجله اعتیاد به شما توصیه می‌کند، گول تبلیغات ماهواره و مراکز ترک اعتیاد را نخورید. بسیاری از کسانی که به مصرف مواد مخدر روی می‌آورند این تصور را دارند که به همان راحتی که مصرف را آغاز کرده‌اند به همان سادگی نیز آنرا کنار می‌گذارند و ترک می‌کنند، باوری که تبلیغات گوناگون در ماهواره و حتی برخی از مجلات و روزنامه‌های رسمی و قانونی کشور در شکل گیری آن نقشی موثر داشته‌اند.

    برخی قرص‌ها به عنوان بهترین داروی ترک اعتیاد معرفی می‌شوند و ادعا می‌کنند که ترک اعتیاد با مصرف آن‌ها بدون نیاز به استراحت، بدون خماری و نشئگی انجام می‌شود. همچنین، تبلیغ می‌کنند که فرد معتاد می‌تواند در مدت کوتاهی بدون اینکه اطرافیانش متوجه شوند، ترک کند و این داروها دارای مجوز از FDA و سازمان‌های معتبر جهانی هستند.

    متأسفانه، اغلب این ادعاها نادرست و گمراه‌کننده است.

    درمان‌ مجاز ترک اعتیاد

    درمان‌های مجاز ترک اعتیاد شامل درمان‌های دارویی و غیردارویی است که همگی باید تحت نظر کادر درمانی متخصص انجام شوند.  اعتیاد یک بیماری زیستی، روان شناختی و اجتماعی است و نمی‌توان فقط آن را با درمان دارویی کنار گذاشت. اگر می‌خواهید اعتیاد خود را ترک کنید، همه‌ی مشکلاتی که باعث اعتیاد شدند، باید به دقت بررسی شوند و تمام روش‌های درمانی باید زیر نظر کادر تخصصی، آموزش دیده و پزشک دوره دیده، روان شناس و مددکار اجتماعی انجام شوند.

    اکثر کلینیک‌ها و مراکز معتبر ترک اعتیاد در جوامع پیشرفته از برنامه‌های دوازده قدمی مانند الکلی‌های گمنام و معتادان گمنام برای کمک به معتادان استفاده می‌کنند.

    شرط اول درمان اعتیاد، تمایل خود معتاد برای ترک الکل یا مواد مخدر و آغاز یک زندگی جدید است.

    نگارنده: سپهر آذری/تحریریه مجله اعتیاد

    منبع: addictioncenter.com/treatment/medications 

    مرکز ترک اعتیاد استاندارد

    درمان بی‌قراری و بی‌حالی بعد از ترک اعتیاد

    بی‌خوابی پس از ترک اعتیاد

    برچسب‌ها