۲۷ درصد مردم تهران گرفتار اختلالات روان هستند

وقوع بیش از ۲۴۰ هزار نزاع طی سال گذشته

    اختلالات روان مردم تهران به سطح نگران کننده رسیده است. بر اساس آمارهای وزارت بهداشت ذهن و روان حدود ۲۷ درصد مردم تهران درد می‌کند و به نوعی درگیر اختلالات خلقی، شخصیتی و روانشناختی است.

    ناهید خداکرمی عضو شورای شهر تهران درباره راه‌اندازی کمپین سلامت روان به همت شهرداری و شورای شهر، اظهار داشت: در شهر علاوه بر توجه به موضوعات مختلف توجه به سلامت شهروندان هم جزو وظایف مدیریت شهری به شمار می‌رود. بر همین اساس، راه‌اندازی کمپین سلامت روان کلید خورده است.

    این موضوع به مناسبت هفته سلامت روان مورد توجه قرار گرفته و یکسال است که تیمی از روانپزشکان، روانشناسان و متخصصین سلامت عمومی و … گرد هم آمده تا برنامه‌های منسجمی در این زمینه در نظر گیرند تا مردم تهران بیشتر احساس آرامش در شهر داشته باشند. کاهش خشونت خانگی و خشونت شهری، کاهش استرس و اضطراب و نشاط بیشتر افراد به ویژه کودکان از اهداف راه‌اندازی کمپین سلامت روان است.

    خداکرمی با بیان اینکه شهروندان تهرانی نسبت به مردم شهرهای دیگر بیشتر در معرض استرس، آلودگی هوا، ‌ترافیک و معضلات محیط زیستی هستند، گفت: در کنار این موضوعات شرایط اجتماعی، ‌سیاسی و اقتصادی استرس پایتخت‌نشینان را بیشتر کرده و بر همین اساس راه‌اندازی کمپین سلامت روان می‌تواند بسیار مؤثر واقع شود.

    تبلیغ سلامت روان در بیلبوردهای شهری

     این کمپین در سه فاز اجرایی می‌شود و هدف آن ارتقاء سلامت شهروندان است. فاز نخست آن حساسیت‌زایی بوده و سبب می‌شود مردم حواس‌شان به سلامت روان خود و اطرافیان‌شان باشد. بر همین اساس شعارهایی در سطح بیلبوردهای شهری، مترو، ‌اتوبوس و تاکسی درج خواهد شد و مردم از این طریق حساس باشند که به موضوعات سلامت روان خود و  خانواده‌هایشان توجه کنند.

    این عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: فاز دوم این برنامه عملیاتی شدن موضوع است که از طریق آموزش‌های چهره به چهره در سرای محله و ساخت انیمیشن صورت می‌گیرد فاز سوم آن نیز به صورت تدریجی اجرایی خواهد شد و طی یکسال کاهش خشونت و افزایش احساس تعلق به محله و منطقه را می‌تواند به همراه داشته باشد.

    وقوع بیش از ۲۴۰ هزار نزاع طی سال گذشته
    اختلالات روان مردم تهران
    نشانه سلامت کامل روان انسان این است که از زندگی خود راضی باشد و احساس تعلق به کشور، ‌منطقه زندگی داشته باشد یا رضایت از شغلش حاصل شده باشد

    خداکرمی با اشاره به اینکه بر اساس آمارها سال گذشته بیش از ۲۴۰ هزار دعوا منجر به مراجعه و معاینه در مراکز پزشکی قانونی شده است، گفت: این در حالی است که بسیاری از آمارها نیز ثبت نمی‌شود و یا مراجعه‌ای صورت نمی‌گیرد که  خشونت‌های کلامی و خانوادگی می‌تواند از این دسته باشد.

    به گفته وی، آسیب‌های اجتماعی بزرگ منشأ مشکلات روحی و روانی است و به طور مثال افسردگی می‌تواند سبب اعتیاد و یا اعتیاد سبب افسردگی شود که این موضوع سبب آزار روح و روان خانواده‌ها خواهد شد. بنابراین باید تلاش کنیم که در کنار توجه به سلامت جسمی مردم از نظر بیماری‌های روانی نیز اقدامات لازم را انجام دهیم و زمانی که مردم احساس می‌کنند که ذهن و روان آنها درد می‌کند اقدام لازم را برای درمان انجام دهند.

    این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه بر اساس آمارهای وزارت بهداشت حدود ۲۷ درصد مردم تهران ذهن و روان آنها درد می‌کند و به نوعی درگیر اختلالات خلقی، شخصیتی و روانشناختی است، ‌گفت:‌ این در حالی است که حتی اگر فرد اختلال شناخته شده روانی نداشته باشد استرس و اضطراب محیط به نوعی روان آن را درگیر می‌کند لذا همه باید به این موضوع توجه کنیم.

     نشانه سلامت کامل روان انسان این است که از زندگی خود راضی باشد و احساس تعلق به کشور، ‌منطقه زندگی داشته باشد یا رضایت از شغلش حاصل شده باشد. هر چند این مسئله خیلی ایده‌ال نیست ولی باید تمرین کرد که افراد خود را تغییر دهند. قدرت سازگاری با محیط بیشتر شود.

    کمیته سلامت و شهرداری و شورای شهر برنامه‌هایی جهت ارتقاء سلامت روان مردم جهت کاهش خشونت و افزایش اعتماد به نفس و احساس تعلق محلی و … را در دستور کار قرار داده است.

    منبع: فارس/همشهری

    برچسب‌ها