عوامل مؤثر در بهبود اختلال اضطراب
محققان دانشگاه بهداشت تورنتو دریافتند 70 درصد کاناداییهایی که دارای سابقه اختلال اضطراب فراگیر(GDA) بودند در حال حاضر بهبود یافتند و 40 درصد این افراد در شرایط بهداشت روانی عالی با سطح بالایی از رضایتمندی از زندگی و شادی قرار دارند.
به گزارش سای تک دیلی، اختلال اضطراب یکی از انواع رایج بیماریهای مربوط به روان است، اما تاکنون محققان اطلاع چندانی در مورد عوامل مؤثر در بهبودی این بیماری کسب نکردند.
در این تحقیق جدید که توسط دانشگاه تورنتو انجام شد، سه سطح بهبودی در بیش از 2000 کانادایی باسابقه اختلال اضطراب فراگیر مشاهده شد.
در این تحقیق 72 درصد کاناداییها باسابقه اختلال اضطراب فراگیر در شرایط بهداشت روانی خوبی هستند و تقریباً 40 درصد در شرایط بهداشت روانی عالی به سر میبرند. در 60 درصد بیماران نیز مشکلات روانی همچون اعتیاد، افکار مربوط به خودکشی، اختلال افسردگی یا اختلال دوقطبی در یک سال گذشته مشاهده نشده است.
سطح عالی بهداشت روانی این افراد در ماه گذشته شامل شادی یا رضایتمندی روزمره از زندگی و میزان بالایی از شادی و رفاه اجتماعی یا روانی بود.
همچنین در یک سال گذشته در این افراد نشانههای اختلال اضطراب فراگیر یا اختلال افسردگی مانند افکار مربوط به خودکشی و اعتیاد به مواد مخدر بهطور کامل از بین رفته بود.
محقق ارشد این تحقیق، گفت:”امکان بهبودی کامل حتی برای بیمارانی که سالهای متمادی از این اختلال رنج میبرند نیز وجود دارد.”
وی در ادامه افزود: افرادی که حداقل یک نفر را در زندگی دارند که آنان را ازلحاظ احساسی حمایت میکند سه برابر در شرایط روانی عالیتر، نسبت به کسانی که این حمایت را دریافت نمیکنند، قرار دارند.
به گفته محقق دوم این پژوهش، بیمارانی که اختلال اضطرابی دارند، حامیان اجتماعی آنان که احساس ارزشمندی و تعلقخاطر و اعتمادبهنفس به آنان میدهند باعث ارتقاء بهبودی آنان میشوند.
بهعلاوه کسانی که دارای عقاید مذهبی و روحانی برای مقابله با مشکلات هستند 36 درصد بیشتر از کسانی که این عقیده را ندارند در شرایط بهداشت روانی عالیتر به سر میبرند.
همچنین محققان دریافتند که سلامت بدنی ضعیف، بیخوابی و سابقه افسردگی موانعی برای داشتن بهداشت روانی عالی است.
نتایج این تحقیق در نشریه Affective Disorder منتشرشده است.
ایسنا