رابطه سیگار و فشار خون

دود سیگار باعث افزایش فشار خون می‌شود

اگر فشار خون دارید پس لطفا سیگار را ترک کنید

    شما اطلاع دارید که سیگار برای ریه‌هایتان مضر است. در این گزارش، رابطه سیگار و فشار خون را تجزیه و تحلیل می‌کنیم.

    نیکوتین در دود سیگار باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب، تنگی شرایط شریان‌ها، سفت شدن دیواره آن‌ها، و افزایش احتمال لخته‌شدن خون می‌شود. این وضعیت ممکن است منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی شود.

    فشار خون افرادی که به طور مداوم سیگار می‌کشند، در طی روز بارها نوسان دارد و بالا و پایین می‌رود و ممکن است در واکنش به استرس‌های روزانه، ناگهان افزایش یابد.

    به طور کلی فشار خون افراد در مطب‌ها یا کلینیک‌ها اندازه گیری می‌شود که سیگار کشیدن در آن جا ممنوع است. وقتی پژوهشگران فشار خون افراد را حین سیگار کشیدن اندازه گرفتند، کشف کردند که در عرض ۵ دقیقه پس از روشن کردن سیگار، فشار خون سیستولیک افراد به طور قابل توجهی افزایش یافت  ولی طی ۳۰ دقیقه بعد به تدریج به سطح اولیه بازگشت.

    سیگاری هایی که در مرحله پیش فشار خونی هستند و فشار خون شان کمتر از ۱۴ روی ۹ می‌باشد، ممکن است با هر پکی که به سیگار می‌زنند، در عمل به فشار خون بالای درجه یک مبتلا شوند.

    اگر سیگار می‌کشید، اولویت سلامت خود را به ترک آن بدهید؛ می‌تواند زندگی شما را نجات دهد. اگر سیگاری نیستید، به یاد داشته باشید که دود دست دوم همچنان شما را در معرض خطر قرار می‌دهد.

    رابطه سیگار با فشار خون
    سیگار به‌عنوان یکی از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان شناخته می‌شود. دود نیکوتین فشار خون را بالا می‌برد که ممکن است منجر به حمله قلبی و سکته شود.

    رابطه سیگار با فشار خون

    سال‌هاست که ثابت شده سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد و مصرف نیکوتین با بروز فشار خون بالا ارتباط مستقیم دارد.

    سیگار باعث افزایش رسوب‌های چربی در رگ‌های خونی می‌شود که یکی از عوامل اصلی بروز فشار خون بالا است. در واقع نیکوتینچه دودش استنشاق شود چه جویده شودرگ‌های خونی را تنگ می‌کند و از این رو قلب مجبور می‌شود شدیدتر کار کند. در نتیجه تعداد ضربان قلب و فشار خون افزایش می‌یابند.

    مواد شیمیایی موجود در دود تنباکو از روش‌های دیگری هم خطر ابتلا به بیماری های قلبی را بالا می برند. آن‌ها می‌توانند از میزان ذخایر اکسیژن بدن بکاهند، میزان لیپوپروتئین با غلظت بالا (HDL) یا همان کلسترول خوب را کاهش دهند و باعث شوند که احتمال چسبیدن پلاکت‌های خون به هم و ایجاد لخته افزایش یابد. این لخته‌ها می‌توانند سبب بروز سکته قلبی یا سکته مغزی شوند.

    افراد با عوامل خطر بالا برای بیماری پرفشاری خون باید به فکر ترک سیگار باشند، زیرا سیگار احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد.


    در مجله اعتیاد بیشتر بخوانید

    راهنمای گام به گام ترک سیگار

    اعتیاد پنهان در پس لذت قلیان


    سیگار بزرگ‌ترین عامل ایست قلبی

    یک فوق تخصص قلب و عروق با اشاره به اینکه بیماری کرونر قلبی هیچ علامت قابل مشاهده‌ای ندارد، گفت: استعمال سیگار بزرگ‌ترین عامل خطر برای ایست ناگهانی قلب است.

    بیماری کرونر قلبی به صورت مشکلاتی از قبیل دردهای آنژینی و انفارکتوس (حمله قلبی) بروز می‌کند، اما آنچه که قابل تأمل بوده، این است که مسبب بروز این بیماری قلبی، تشکیل تدریجی رسوب‌های چربی یا «پلاک‌ها» در لایه داخلی دیواره سرخرگ‌ها است. در واقع این رسوب‌ها سبب محدود کردن عبور خون می‌شوند که این پدیده را تصلب شرایین یا سخت شدن رگ‌ها (آترواسکلروز) می‌نامند.

    دکتر پرهیزگار  فوق تخصص قلب و عروق به خبرنگار ما گفت: بیماری کرونر قلبی هیچ علامت قابل مشاهده‌ای ندارد‌، آسیب جدی به سرخرگ‌ها و محدود شدن جریان خون به قلب وارد می‌شود و این یعنی مسدود شدن کامل یک سرخرگ خون‌رسان به قلب که منجر به حمله قلبی ناگهانی می‌شود.

    پیشگیری از حمله قلبی

    می‌توان با روش‌های متداول از تصلب شرایین پیشگیری کرد؛ کاهش فشارخون، دریافت رژیم غذایی کم‌چربی، کاهش وزن اضافی و ترک سیگار را می‌توان از جمله موارد اصلی پیشگیری برشمرد.

    افراد می‌توانند در طول زندگی با اجرای دستوراتی که هیچ هزینه‌ای برای آن‌ها نخواهد داشت جلوی ابتلا به بیماری‌هایی مانند بیماری قلب را بگیرند؛ نکشیدن سیگار یکی از همین عوامل است. خطر بیماری‌های قلبی در افراد سیگاری، دو تا چهار برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری است که بزرگ‌ترین عامل خطر برای ایست ناگهانی قلبی است.

    بالابودن سطح کلسترول خون یکی از عوامل خطرساز در ابتلا بیماری‌های قلبی است. میزان کلسترول تحت تاثیر سن، تغذیه و غیره قرار می‌گیرد و افراد باید مرتب کلسترول خون خود را چک کنند تا برایشان مشکلی پیش نیاید.

    وضعیت افراد هرچه که باشد، با کمک موارد گفته شده می‌‌توانند تغییرات مثبتی را در سلامت قلب خود ایجاد کنند. موارد ذکر شده بالا برای اشخاصی که دچار بیماری قلبی هم هستند مفید است، اگر فردی دچار بیماری قلبی هم باشد باید بداند که کنترل آن امری بسیار مهم است. تغذیه سالم، فعالیت بدنی مناسب و منظم و داشتن وزن مناسب نیز می‌تواند به سلامت افراد کمککند و از وخامت وضعیت آن‌ها کمکند.

    جمع بندی

    مصرف سیگار با افزایش فشار خون و بروز بیماری‌های قلبی در ارتباط است. سیگار باعث تنگ شدن رگ‌ها و افزایش ضربان قلب می‌شود. مواد شیمیایی در دود سیگار می‌توانند میزان کلسترول خوب را کاهش داده و احتمال بروز سکته قلبی را افزایش دهند.

    تحریریه مجله اعتیاد/سردبیر: سپهر آذری

    غذاهای خوب برای ترک اعتیاد

    ۸ راه آسان و فوری برای داشتن جسم و روح سالم

    Quit Smoking for Your Heart’s Sake

    برچسب‌ها