اعتیاد به الکل

نیویورک تایمز: پس از دهه‌ها ممنوعیت، ایران مشکل اعتیاد الکل را به رسمیت شناخت

دولت به رانندگان هشدار می دهد در حال مستی رانندگی نکنند

    جمهوری اسلامی ایران که از بدو شکل گیری، هر نوع تولید، خرید و فروش، و مصرف مشروبات الکلی را ممنوع کرد، اکنون پس از گذشت نزدیک به چهار دهه سختگیری، نخستین گام را در مورد مشکلات کشور در این زمینه برداشته و مانند هر کشور دیگر در جهان، می گوید باید با مشکل مشروبات الکلی مقابله کرد.

    «توماس اردبرینک» در مقاله روزنامه معتبر نیویورک تایمز در این باره می نویسد از دو سال پیش وزارت بهداشت و آموزش پزشکی دستور ایجاد مراکز ترک اعتیاد به الکل را صادر کرد و به دنبال آن ده ها مرکز دولتی و خصوصی، بخش ویژه ای را به درمان معتادان به الکل اختصاص دادند. دولت روحانی حتی اجازه داد شبکه ای از مراکز ترک اعتیاد الکل به سبک بین المللی در ایران ایجاد شود و معتادان پیشین در این مراکز تجربه خود را با دیگران در میان بگذارند.

    دولت حتی به رانندگان هشدار می دهد در حال مستی رانندگی نکنند، امری که تاکنون سابقه نداشته است. نویسنده به آمار رسمی ایران اشاره می کند که ۱۰ درصد جمعیت ایران مصرف کننده مشروبات الکلی اند و شبکه زیرزمینی قاچاق الکل در کار تحویل مشروبات به متقاضیان است.

    نیویورک تایمز همچنین به تلفات انسانی ناشی از مصرف مشروبات تقلبی اشاره دارد و اینکه بنا به آمار رسمی در سال ۲۰۱۳ شمار تلفات در این زمینه به ۱۳۵ نفر رسیده بود. در مقاله به دوران پیش از انقلاب اشاره دارد که «عرق سگی» از کشمش تهیه می شد که نوشابه ملی بود و ۶۵ درصد الکل داشت و هنوز هم تولید می شود و محبوبیت دارد. شبکه قاچاق ، آن را در گالن های چهار لیتری به مشتریان می رساند.

    نویسنده عکس هائی از معتادان سابق را که اکنون در کانون های بازآموزی خصوصی حضور دارند را به چاپ رسانده و خاطره چند تن از معتادان که اعتیاد الکل را ترک کرده اند، نقل کرده است.

    منبع: نیویورک تایمز

    انجمن الکلی‌های گمنام ایرا‌ن: www.aairan.org